JWT Presentation Space

Richmond 2013

This project involved the renovation to the rear of an existing office space in the old Rosella factory in Richmond. The disused warehouse space has been transformed into informal breakout spaces and a larger meeting / presentation space has been added.

The meeting room volume has been pulled away from the existing external wall to create a series of informal, tucked away and intimate spaces. Access to natural light is shared with the meeting and informal spaces rather than closed off by the large meeting room.  The existing, roller shutter door opening has been in-filled with windows to make it possible to open the space up to the outside. The curved walls connect and wrap around the existing office space.  Coloured, recycled timber battens are attached to steel angles and wrap the curved walls.

The design encourages a less formal way of working with benches and seats lining the perimeter of the space looking out to the street and the existing plane trees. Informal meetings and discussions can happen without the need for booking a formal meeting space. The flexible space is also used for whole office events and gatherings. The idea of a more fluid, flexible work space was an important factor, we wanted to encourage different modes of working. The break out space encourages staff to take active breaks with space for a pool table and a table tennis table. 

Photographer -  Peter Bennetts

 

AWARDS

2014 DULUX COLOUR AWARDS - FINALIST: COMMERCIAL INTERIOR

2014 BPN SUSTAINABILITY AWARDS 
- SHORTLISTED: SMALL COMMERCIAL

2014 BPN SUSTAINABILITY AWARDS  - HIGH COMMENDATION: OFFICE FITOUT